Nem kímélte a magyar vállalkozásokat az idei év, de jövőre még több levegőhöz juthatnak

Nem kímélte a magyar vállalkozásokat az idei év, de jövőre még több levegőhöz juthatnak

Már nem a Covid, hanem a közelmúlt eseményei által indukált gazdasági nehézségek jelentik a hazai vállalkozások számára a legnagyobb kihívást. A megnövekedett energiaárakból származó többletkiadások menedzselése, valamint az infláció még azokat is újratervezésre késztette, akik piaci pozíciója stabilnak volt mondható. Az év végéhez közeledve aktuális, hogy megnézzük, hogy a kis- és középvállalkozások hogyan reagáltak ezekre a változásokra, és áttekintsük, milyen lehetőségek állnak rendelkezésre, hogy megtarthassák a versenyképességüket és átvészeljék ezt az időszakot.

A Bodrog partján készülnek a csúcsminőségű ecetek, amik a legmenőbb éttermekbe is eljutnak

A Bodrog partján készülnek a csúcsminőségű ecetek, amik a legmenőbb éttermekbe is eljutnak

Négy év tervezés után indult el a Tokaji borvidék egyik központjában, Bodrogkeresztúron a Borecet Művek. A manufaktúra életében nagy nap volt a 2010. június 7-e: ekkor készült el ugyanis az első liter ecet. Az alapító házaspár, Képíró Anita és Formanek Ferenc vállalkozása pedig igazi gasztro-sikertörténetnek számít a borvidéken és Magyarországon egyaránt.

Extra támogatást kapnak a pincészetek - Készülőben a Tokaji Életpálya Program is

Extra támogatást kapnak a pincészetek - Készülőben a Tokaji Életpálya Program is

A hazai szőlő-bor ágazat koronavírus-járvány negatív hatásainak rövid és középtávú kezelése érdekében a vendéglátásban és borturizmusban érdekelt pincészetek támogatásáról, valamint az állami bormarketing program forrásainak jelentős megemeléséről döntött a kormány - mondta Nagy István agrárminiszter.

30 év kellett hozzá, de Szepsyék elkészítették a legjobb tokaji aszújukat

30 év kellett hozzá, de Szepsyék elkészítették a legjobb tokaji aszújukat

Magyarországon és globálisan is jelentős hatása van a borpiacra annak, hogy világszerte hónapokig zárva voltak az éttermek, és a gasztronómia még hónapokig, vagy akár évekig nem tér vissza a korábbi évek szintjére. A csúcsborok piaca is megérzi ezt a helyzetet, a kemény munkával felépített külföldi jelenlét is megtörni látszik – mondta a Portfolio-nak ifj. Szepsy István. A nemzetközi szinten legmagasabban jegyzett magyar borászat nem engedhet sem a minőségből, sem az árból, ezért volt, hogy visszavásárolták tételeiket csődbe ment éttermektől, a túltermelés veszélye miatt pedig a 2019-es évjáratból egyetlen üveg száraz bort sem készítettek.

Ifj. Szepsyvel beszélgettünk a magyar bor kevés reménnyel kecsegtető helyzetéről, a bormarketing hibáiról, és természetesen Tokaj jelenéről és jövőjéről is. Azt is megtudtuk, hogy az idei év minden nehézsége ellenére emlékezetes marad a pincészetnél: elkészítették ugyanis azt a bort, amely még az ő mércéjük szerint is minden idők legjobbjának számít.

Részletes keresés
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Csatába indult az elit Viharhadtest – Most aztán komoly ellenfélre talált Ukrajna?
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.